Årets Kenneth 2004


Kenneth Sjökvist

”För visat gott ledarskap och ett stort socialt engagemang”

Under studietiden i Lund, där Årets Kenneth utbildade sig till civilekonom, kom han för första gången i kontakt med missbruksproblem och psykiskt sjuka när han arbetade extra på S:t Lars sjukhus.
Här föddes hans intresse och sociala engagemang för människor i samhällets utkanter.
Han kom också senare att studera psykologi med inriktning mot personlighets- och socialpsykologi samt mental träning.
Denna kunskap och ett stort idrottsintresse har lett till att han bl.a. arbetat med mental träning inom t.ex. fotboll, bandy, friidrott och basket.

Årets Kenneth har alltså i grunden ett mycket stort socialt engagemang som visat sig i bl.a. arbetet med missbrukare och socialt utslagna.
Denna bakgrund var en av orsakerna till att han 2002 blev förbundskapten förSveriges Fotbollslandslag för Hemlösa.

VM i Fotboll för Hemlösa, en turnering i Street-soccer, arrangeras av INSP (International Network of Street Papers), den internationella organisationen för s.k. gatutidningar. Tidningar som skriver om de hemlösa och har de hemlösa som distributörer och medarbetare. “Situation Stockholm” och “Faktum” i Göteborg är exempel på två svenska street-papers.

2004 gick Världsmästerskapet i Fotboll för Hemlösa i Göteborg med länder från Asien, Afrika, Nord- och Sydamerika samt Europa representerade. Här var Kenneth, vid sidan av arbetet med landslaget, även projektledare.
.
Kenneth Sjökvist
har i sitt arbete som förbundskapten för Fotbollslandslaget för Hemlösa och som projektledare under VM 2004 i Göteborg visat ett mycket gott ledarskap och ett social engagemang utöver det vanliga, dessutom med internationell bäring, som mer än väl motiverar varför han tilldelas Svenska KennethKlubbens utmärkelse

Årets Kenneth 2004.